2010 m. kovo 16 d., antradienis

Tortas "Voveraitė"



Sūnelio 11 mėnesių proga išbandžiau tortą "Voveraitė". 

Tešlai
2 kiaušiniai
1 st. cukraus

8 v. š. pieno
8 v. š. aliejaus
1 a. š. gesintos sodos
miltai

Kremui
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto

šokoladinis glajus
lazdyno riešutai

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, sodą. Viską gerai išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų ir bus sunku įspausti pirštu. Tešlą padalinti į 5 vienodas dalis, suformuoti rutuliukus ir 2 val. pastatyti į šaldytuvą.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka, kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai paruduos.

Kondencuotą pieną pavirti puode 30 min. Sumaišyti su ištirpintu sviestu.

Iškeptus trupinius sulaužyti, jei sulipo kepimo metu, sumaišyti su kremu, sudėti į 21 cm skersmens formą, gerai suspausti. Užpilti šokoladiniu glajumi, apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais.

Receptuką radau štai čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails