2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Kiaulienos nugarinė arba išpjova šampinjonų pataluose


Pagal tikrąjį receptą reikėtų naudoti jautieną, tačiau aš kepiau nugarinę. Nors kitą kartą mėginsiu kiaulenos išpjovą, gal mėsa bus ne tokia sausa. 

Produktai:

500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

600 g kiaulienos nugarinės,

500 g šampinjonų,

1 svogūnas,

2 skiltelės česnako,

pipirų,

druskos,

brendžio šlakelis,

aliejaus bei sviesto kepimui,

kiaušinio trynio.

Nugarinę pabarstykite pipirais, apšlakstykite brendžiu ir palaikykite maždaug valandą. 

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepinkite kiekvieną mėsos pusę apie 3 min. Nugarinę išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti. 

Šampinjonus supjaustome  ir pakepiname ant sviesto. Įberiame druskos, bei pipirų pagal skonį. Svogūnus ir česnakus taip pat pakepiname, ir sudedame į šampinjonų masę. Išmaišome. 

Atšildome sluoksniuotą tešlą. Ją išlankstome. Ant tešlos paskirstome tolygiai šampinjonų masę, palikdami kraštuose po 2 cm tešlos. Vieną kraštą patepame vandeniu. Ant viršaus dedame nugarinę. Įsukame į tešlos lakštą. 

Dėkite pyragą tešlos sujungimu žemyn į kepimo skardą, tešlos viršų keliose vietose subadykite šakute. Aptepkite kiaušinio plakiniu. 

Kepkite įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min., kol pyragas gražiai pagels. 


Receptukas iš žurnalo Žmonės. Kai tiksliai patikslinsiu, įdėsiu daugiau info.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails