
Pagal tikrąjį receptą reikėtų naudoti jautieną, tačiau aš kepiau nugarinę. Nors kitą kartą mėginsiu kiaulenos išpjovą, gal mėsa bus ne tokia sausa.
Produktai:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
600 g kiaulienos nugarinės,
500 g šampinjonų,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
pipirų,
druskos,
brendžio šlakelis,
aliejaus bei sviesto kepimui,
kiaušinio trynio.
Nugarinę pabarstykite pipirais, apšlakstykite brendžiu ir palaikykite maždaug valandą.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepinkite kiekvieną mėsos pusę apie 3 min. Nugarinę išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti.
Šampinjonus supjaustome ir pakepiname ant sviesto. Įberiame druskos, bei pipirų pagal skonį. Svogūnus ir česnakus taip pat pakepiname, ir sudedame į šampinjonų masę. Išmaišome.
Atšildome sluoksniuotą tešlą. Ją išlankstome. Ant tešlos paskirstome tolygiai šampinjonų masę, palikdami kraštuose po 2 cm tešlos. Vieną kraštą patepame vandeniu. Ant viršaus dedame nugarinę. Įsukame į tešlos lakštą.
Dėkite pyragą tešlos sujungimu žemyn į kepimo skardą, tešlos viršų keliose vietose subadykite šakute. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite įkaitintoje iki 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min., kol pyragas gražiai pagels.
Receptukas iš žurnalo Žmonės. Kai tiksliai patikslinsiu, įdėsiu daugiau info.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą