Reikės:
300g kepinių margarino (galima ir sviesto, bet bus ne tas)
800g aukščiausios rūšies miltų
3 kiaušinių
300g cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
700ml rūgščios uogienės
Margariną sukapokite gabalėliais. Supilkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Trinkite viską rankomis, kol neliks sausų miltų, o masė taps panaši į smėlį. Suberkite cukrų (galite įdėti ir šiek tiek vanilino dėl kvapo). Įmuškite kiaušinius ir viską išminkykite iki vientisos masės.
3/4 tešlos užtarkuokite ant skardos pateptos sviestu arba išklotos kepimo popieriumi. Paskleiskite uogienę. Ant viršaus užtarkuokite arba užplėšykite likusią tešlą.
Kepkite iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol viršus taps gražiai auksinis.
Skanaus :)
300g kepinių margarino (galima ir sviesto, bet bus ne tas)
800g aukščiausios rūšies miltų
3 kiaušinių
300g cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
700ml rūgščios uogienės
Margariną sukapokite gabalėliais. Supilkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Trinkite viską rankomis, kol neliks sausų miltų, o masė taps panaši į smėlį. Suberkite cukrų (galite įdėti ir šiek tiek vanilino dėl kvapo). Įmuškite kiaušinius ir viską išminkykite iki vientisos masės.
3/4 tešlos užtarkuokite ant skardos pateptos sviestu arba išklotos kepimo popieriumi. Paskleiskite uogienę. Ant viršaus užtarkuokite arba užplėšykite likusią tešlą.
Kepkite iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol viršus taps gražiai auksinis.
Skanaus :)
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą