700 gr. jautienos, (aš kartais naudoju ir veršieną )
200 gr. grietinės
svogūnas
50 gr. grietinėlės
arbatinis šaukštelis krakmolo
100 gr. pomidorų padažo
druska, pipirai.
Mėsą supjausyti juostelėmis, mėsos plaktuku gerai išmušti. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
Dėti į didelę (kad gabalėliai nesiliestu) įkaitintą keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepti apie 5 min. Sumažinti ugnį ir sudėti svogūną smulkiai pjaustytą,apkepti 2-3 min. Supilam pomidorų padažą, uždengiam dangčiu ir troškinam apie 5 min.
Krakmolą dedam į puodelį, išmaišome su 50 gr. vandens,statome ant ugnies, kaitiname ir supilame 50 gr. grietinėlės. Nenustojame maišyti, kai masė gerai įkais sudedame grietinę. Dar pakaitiname 2 min.
Padažą pilame ant mėsos, išmaišome ir uždengus dangčiu kepame apie 10 min.
Skanaus!!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą