Reikės:
240ml pieno
2 dideli kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
žiupsnelis druskos
180ml + 2 šaukštai miltų (naudojau aukščiausios rūšies)
sviesto kepimui
Sviestą ištirpinkite. Inde išplakite pieną, kiaušinius, atvėsusį lydytą sviestą, cukrų ir druską. Vėliau įmaišykite miltus iki vientisos šilkinės masės (tešla turi būti labai skysta). Padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (galima laikyti tokią paruoštą masę iki 3 dienų).
Įkaitinkite keptuvę. Joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Pilkite tešlą ir kuo ploniau ją paskleiskite ant keptuvės paviršiaus. Jei paskleisite per storai blynai plyš, bus sudėtinga apversti. Kepkite kol gražiai parus apačia, apverskite ir pakepkite tol, kol krašteliai atrodys išdžiūvę, traškūs.
Šaltinis: čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą