Šį tortą jau kokius metus laiko ruošiausi kepti. Tai vis progos nebūdavo, tai vėl kažko, tai laiko pritrūkdavo... Galop vyro gimtadieniui vis tik nusprendžiau išmėginti šį tortą. Tik kept pradėjau kaip ir dažniausiai, kai mano vyrija seniai snaudė...
Taigi reikės:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte
šaldytų vyšnių (2 pak.) arba vyšnių uogienės be kauliukų, na ir iš kompoto puikiai tiks vyšnios
Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)
Vyšnias išimti iš šaldiklio ir palikti, kad atitirptų.
Sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.
Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį).
Išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.
Dedame atšilusias vyšnias ir vyniojame tūtelę. Suvyniojame pagaliuką ir dedame į skardą kepti.
Kepame 12-15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Man kepė šiek tiek ilgiau apie 20 min.
iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.
Ruošti kremą. Grietinę išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos. (Standiklio ir želatinos nedėjau ir taip gerai išsiplakė).
Gaminam tortą:
Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, pilti kremą. Tarpuosė dėti 4 pagaliukus, užpilti kremą. Ant viršaus į tarpus dėti 3 pagaliukus, vėl pilti kremą. Dedam 2 pagaliukus, pilam kremą. Ir viršūnei dedam likusį pagaliuką ir užpilam ant viso torto kremą.
Tortą dedame į šaldytuvą, kad sustengtų.
Skanaus!
Toks šdomus tortas gavosi, saldžiarūgštis, daugiau rūgštesnis, nei saldesnis. Bet jei dėsite vyšnias iš uogienės, gausis saldesnis.
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą