2010 m. vasario 26 d., penktadienis

Varškės spurgos

Labai mėgstu kepnius, kuriuose yra varškė. Šį sykį nusprendžiau išsikepti spurgyčių. Kadangi pagal mano turimą receptą ne visad išeidavo tokios, kokių noriu, nuėjau pasiskaitinėti Sonatinos receptuose. 

Taigi reikės:

250 g neriebios varškės

7 - 8 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
~250 - 300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

cukraus pudros spurgoms pabarstyti

~1 l aliejaus spurgoms virti

Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušiniu ir citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų.

Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir virti įkaitintame aliejuje. Išvirusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Praaušusias pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Į aliejų įmečiau gabaluką žalios bulvės, kad mažiau riebalų sugertų.

Labai skanios ir minkštos spurgytės. Anksčiau ne visad pavykdavo tokias išsikepti, o ir kepiau labai labai seniai. Dabar visad kepsiu pagal šį receptą.

Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails