Vyro sesuo pasidalino skanios svogūnų sriubos receptu. Kažkada esu ragavus svogūnų sriubos "Čili kaime", labai patiko, tad norėjosi ir namie kažką panašaus pasidaryti. Tik ši nėra tokia tiršta, na galima pakeptus svogūnus su blenderiu susmulkinti ir gausis tiršta.
Reikės:
Mėsos sultinio,
4 svogūnų,
1 morkos,
1 šaukto miltų
sviesto kepimui,
šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio,
pipirų, druskos, prieskonių pagal skonį.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais smulkiai, pakepiname svieste, kol sumninkštės. Įdėti šaukštą miltų, išmaišyti ir šiek tiek pakepinti.
Jei norite tirštesnės sriubos, susmulkinkite svogūnus blenderiu.
Sudėti į mėsos sultnį.
Pakepinti sutarkuotą morką svieste. Sudėti į mėsos sultinį.
Įdėti prieskonių ir pavirti.
Išvirusią sriubą įsipilame į lėkštę, įberiame tarkuoto sūrio. Patiekiame su skrudinta duona, ar duonos kubeliais.
Skanaus!
p.s. Sekantį kartą kai viriau, svogūnus sudėjau į kombainą ir susmulkinau labai smulkiai, sriuba gavosi tirštoka. Pusžiedžiais daugiau nebepjaustysiu :D
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą