2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Vištienos troškinys su kokoso pienu ir bulvėmis

0,5 kg vidutinio dydžio vištienos gabalėlių, be odelės

2 vidutinių bulvių, nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais
1 vidutinio svogūno, supjaustyto plonomis juostelėmis
~1 cm imbiero, nulupto ir susmulkinto
1-2 žaliųjų čili pipirų (nebūtina), perpjautų išilgai, švelnesniam variantui - išimtomis sėklytėmis

3 cm cinamono lazdelės, perlaužtos į keletą dalių
5 gvazdikėlių
12 juodųjų pipirų grūdelių
10 kvapiosios murėjos (kario) lapelių (nebūtina)

1 puodelio kokoso pieno
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui

1. Įkaitiname puode šiek tiek aliejaus ir apkepame svogūnus, kol jie taps permatomi. Neleiskite jiems ruduoti, jei reikia, primažinkite liepsną.

2. Suberiame susmulkintą imbierą ir pakepiname dar minutėlę.

3. Sudedame cinamoną, gvazdikėlius, pipirus bei kvapiosios murėjos lapelius ir pakepiname, kol prieskoniai atskleis aromatą (vos minutėlę). Suberiame bulvių kubelius ir pakepame porą minučių.

4. Sudedame vištienos gabalėlius ir pakepame vartydami, tik kol gabalėliai švelniai apkeps iš visų pusių.

5. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišome su puse stiklinės vandens ir supilame į puodą. Palaukiame kol užvirs, sumetame čili pipirus, pasūdome pagal skonį, gerai išmaišome, uždengiame puodą ir verdame 10-15 minučių, kol bulvės ir vištiena išvirs. Laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio.

6. Supilame likusį neatskiestą kokoso pieną, išmaišome ir iš karto nukaičiame puodą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails