2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Šokoladainis/Chocolate brownie

300g juodo gero šokolado
200g sviesto
220g miltų ir žiupsnis druskos
120g cukraus (galima dėti daugiau, jei norisi saldžiau)
2 šaukštai kakavos
2 kiaušiniai, jei maži, tai trys tada
tirpios kavos arba kavos sirupo
vanilės ekstrakto
riešutų (man skaniausia su lazdyno riešutais)
100g pieniško arba balto šokolado

Šokoladą ir sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir įdėti į dubenį, kurį pastatyti ant puodo su verdančiu vandeniu (taip kad vanduo neliestų dubens ir dubens dugnas šiltų nuo garų, kuriuos skleidžia verdantis vanduo, o ne tiesioginio sąlyčio su vandeniu.) Maišyti ir viską ištirpinti. Kai ištirps, nukelti dubenį nuo puodo su vandeniu ir leisti šokoladui atvėsti. Tuo metu išsukti kiaušinius su cukrumi. Bet nereikia plakti daug ir nuobodžiai, tik truputį, kad susimaišytų viskas. Įpilti į kiaušinius kavos sirupą arba, jei jo neturit, tai porą šaukštelių tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens ir įmaišyti į kiaušinius. Dabar jau į pravėsusį šokoladą įmaišom kiaušinius. Miltus sumaišom su kakava ir druska, ir persijojam, tada supilam į šokoladinę masę, išmaišom ir įdedam riešutus.
Kepti nedidelėje skardoje. Skardą ištepam sviestu truputį, ir išklojam sviestiniu popieriumi. Supilam šokoladinę tešlą į skardą, išlyginam ir įspaudžiam gražiai pieniško šokolado plyteles lyg numatydami kaip pjaustysime, kad kiekvienam gabalėliui tektu po pieniško arba balto šokolado.
Kepam apie 30 minučių, orkaitė 175 C. Svarbiausia – neperkepti.
Skanaus!


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails