2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Tiršta bulvienė su šonine ir čiobreliais

Reikia:
8 vidutinių miltingų bulvių
1 1/2 litro vištienos arba jautienos sultinio
200 ml. greitinėlės 30 %
4 valg. š. sviesto
1 didelio svogūno
150 – 200 g. liesos šoninės
1 valg. š. džiovinto čiobrelio
1 arb. š. šviežiai maltų pipirų
2 arb. š. druskos
2 nubrauktų valg. š. miltų

Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad tik apsemtų bulves ir virkite apie 8-10 minučių šiek tiek pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės verda susipjaustykite kubeliais svogūną, o šoninę (parūkytą) supjaustykite juostelėmis. Ant sviesto pakepinkite svogūną, kai svogūnas suminkštės sudėkite šoninės juosteles ir dar kelias minutes apkepkite, į keptuvę suberkite miltus, pakepinkite ir palaipsniui pastoviai maišant supilkite stiklinę sultinio. Visą keptuvės turinį supilkite į puodą kur verda bulvės, supilkite likusį sultinį, įpilkite grietinėlę, suberkite jei reikia druską (paragaukite! druskos gali nereikėti jei šoninė pasitaikė sūri), pipirus bei čiobrelius.
Viską gerai išmaišykite, pavirkite dar keletą minučių ir patiekite.

Jei sriuba gavosi skystoka, dalį bulvių bemaišant sutrinkite.

Skanaus!


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails