2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Kiniška vištiena Guo Bao

2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)

300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:

1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:

3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 v.š (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau :) Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais.

Skanaus!


Šaltinis čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails