2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Kitoks Napoleonas

Labai skanus torčiukas :-)

Reikės:

Bemielė sluoksniuota tešla (6lapelių pakuotė)

Kremas:

1 pok. sviesto,

200 gr. grietinėlės 35proc.,

2-3 kiaušiniai,

stiklinė cukraus,

1 citrinos sultys.

Tešlą iškočioti, kad vienas lapelis paliktų dvigubo dydžio nei pakuotėje būna, tankiai subadyti ir iškepti iki švelnaus rusvumo 180 laipsnių orkaitėje.

Kol kepa - ruošiame kremą: grietinėlę užvirinti su 2/3 stiklinės cukraus, padėti ataušti. Atskirai išsiplakti kiaušinius su likusiu cukrumi iki baltumo iki kol nelieka cukraus grūdelių. Tada vėl ant silpnos ugnies dėti ataušintą grietinėlę ir iš lėto maišant pilti srovele išplaktus kiaušinius. Pastoviai maišyti kad neprisviltų ir tol, kol masė ima tirštėti. Kai sutirštėja, nuimti nuo ugnies, ataušinti kad liktų truputį dar šilta (kad ištirptų sviestas) ir įpjaustyti kambario temperatūros sviestą. Gerai išmaišyti. Tada pagal skonį įpilti citrinos sulčių, man užteko nedidelės citrinos sulčių.

Sutepti išsikeptus lakštus ir palikti parai kad įsigertų šaldytuve.

Būtinai palakykit parą šaldytuve, ne mažiau!!! 



Recepto šaltinis SM


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails