2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Grietininiai rageliai



24 rageliams

600 gr. miltų
200 ml. pieno
7 gr. sausų mielių
5 v.š. cukraus (jei nenorite saldesnių, dėkite mažiau)
0,5 a.š. druskos
2 kiaušiniai
50 gr. margarino
50 ml. grietinės (vietoj grietinės dėjau jogurtą)
50 ml. aliejaus

kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai)
sezamo sėklų pabarstymui

Beriame į dubenį 500 gr. miltų, mieles, cukrų, druską - išmaišome. Padarome miltuose duobutę, į ja supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą margariną. Maišome, kol galėsime minkyti. Jei tešla limpa - įberkite miltų. Bet kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.

Padaliname tešlą į 2 dalis. Iškočiojame ploną 50 cm. skersmens lakštą, supjaustome į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Kildiname 40 C orkaitėje apie 20 min. Pakilusius aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstoe sezamais, ir kepame 190 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja (žiūrėkite pagal savo orkaitės galingumą).

Skanaus :)


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails