2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Kronštato obuolių pyragas



Pagrindas:

180 g miltų, 

1 a.š. kepimo miltelių, 

90 g sviesto, 

60 g cukraus, 

1 pokelis vanilinio cukraus,

margarino skardai ištepti.


Viršui:

500-750g obuolių,

2 v.š. razinų,

4 v.š. cukraus,

5 v.š. viskio arba romo.


Glajui:

30 g minkšto sviesto,  

40 g cukraus,

2 kiaušiniai.

 

Dubenyje rankomis padaryti trupintą tešlą iš pagrindo ingredientų. Obuolius supjaustyti griežinėliais, sudėti razinas, cukrų ir užpylus su romu ar viskiu išmaišyti. Palaikyti kad įsigertų apie 2 val.

Tada tešlą sutrupinti ant kepimo popierium išklotos skardos, sudėlioti obuolius ir razinas. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30min. Tada užpilti iki putų išplaktu glajumi ir dar pakepti apie 10min.

Skanaus!


Receptukas iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails