1 didelio kiaušinio
100 g. smulkaus cukraus
100 g. nuluptų migdolų
40 g. džiovintų abrikosų
40 g. džiovintų kriaušių
keletos lašų vanilės ar migdolų esencijos
1 stiklinės kvietinių miltų + rankom bei stalui pabarstyti
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinį išplakti su cukrumi iki purumo. Į išplaktą kiaušinį sudėti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įlašinti mėgstamų kvapų, lopetėle gerai viską išmaišyti, suberti nuluptus migdolus, smulkiai supjaustytus abrikosus bei kriaušes, vėl viską permaišyti.
Stalą pamiltuoti, išversti tešlą ant stalo, pamiltuotomis rankomis, nes tešla gaunasi lipni, suformuoti pailgą, apie 20-22 cm. kepaliuką, įdėti į kepimo skardą pabarstytą miltais bei dėti į įkaitintą iki 175 °C orkaitę apie 20-25 min. kol kepaliukas sutvirtės bei paviršius šiek tiek paruduos. Išimti, šiek tiek atvėsinti.
Kai šiek tiek atvės ilgu peiliu skirtu duonai pjaustyti (su dantukais) supjaustyti apie 1 cm. storio griežinėliais bei sudėti (suguldyti) atgal į skardą. Orkaitę sumažinkite iki 160 °C bei kepkite apie 15 min. Po 7 min. ištraukite biscotti iš orkaitės, apverskite ant kitos pusės bei apkepinkite kitą pusę.
Skanaus!
Šaltinis čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą