2010 m. kovo 29 d., pirmadienis

Čirviniai blynai arba vafliniai blynai širdelės


Prisimenu vaikas kai buvau, kaime šiuos blynus kepdavo ant pečiaus. Keptuvė buvo specialiai pritaikyta uždėti ant ugnies ir vartyti tereikėjo stumtelt pagaliuku. Bet skonis nepalyginamas ant dujinės ar elektrinės kepamų su ant ugnies kepamų blyniukų. Tik gaila, kad labai retai kepdavo... Reikės nuvažiavus kaimukan išsikepti blynelių ant ugnies, tik gaila, kad pečių jau išardė... Na, bet mėginsim kažkaip pritaikyt ant laužo kepti, nors visvien ne tas, bet vis kitoniškiau...

Taigi reikės:

2 kiaušinių,

cukraus 100 g,

vanilinio cukraus 1 arb.šaukšt.,

0,5 l pieno,

miltų,

lašinių keptuvei įtrinti,

na ir svarbiausia keptuvės blynams kepti.

Kiaušinius išmaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų. Įpilame pieną, ir įmaišome miltus. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Įpilame šaukštą aliejaus, kad nekibtų blynai prie keptuvės. Paskutinį kartą kai kepiau įdėjau dar porą šaukštų Nutella kremo, užsilikęs buvo. Gavosi traųkūs blyniukai. 

Keptuvę įkaitiname, įtriname lašinukais ir pilame tešlą. 

Iškepusius blynus valgome su uogom, uogiene ar kokiu mėgiamu užpilu. Labai skanu su kakava.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails