Išbandžiau Beatos N. varškėtukus. Niam niam labai skanūs. Kažkodėl vaikystėj aš jų vsai nemėgau. Kančia būdavo kai reikėdavo juos valgyti... Tiesa, mes juos vadinam tinginiukais.
Daviau paragaut vaikinukui savo tai sukramsnojo nė nemirktelėjęs :D Vos spėjau pakavot, kad daugiau neprašytų...
Receptukas:
250g varškės
1 didelis kiaušinis
cukraus, druskos,
pusę šaukštelio kepimo miltelių,
180 ml miltų.
Varškę išsukti gerai, kad nebeliktų didelių gabalų. Kiaušinį su cukrum truputį išplakti keletą minučių, kad jis lengvai suputotų... Sumaišyti su varške. Kartu į varškę įdėti porą šaukštų ištirpinto sviesto. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sijoti į varškę. Sumaišyti minkštą tešlą, vos vos prie rankų nelimpančią, bet lyg ir limpančią. Formuoti ilgą dešrą, kurią pjaustyti maždaug cm riekelėm ir į verdantį puodą keliom minutėm. Patiekti su grietine, uogiene ar šiaip šviežiom uogytėm.
Aš dariau padažiuką iš tirpinto sviesto su grietine, ir įpyliau šaukštelį vanilinio cukraus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą