Šią sriubą virdavo mano močiutė. Tad tikslios kilmės jos net nežinau. Gal kitur irgi tokią verda, bet man neteko ragauti.
Tikslių proporcijų taip pat neparašysiu..
Kelias bulves išverdame ir sutriname. Arba galima dėti bulvių košės.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Išspaudžiame tarkius, kad liktų sausa masė. Įberiame druskytės, sudedame virtų bulvių košę. Išminkome.
Padarome nedidelius rutuliukus. Juos metame į verdantį pieną. Įberiame mėtų pora šakelių. Na pagal skonį, jei labai nemėgstate, galite ir nedėti. Bet mėtos priduoda sriubai tokį savotišką skonį. Verdame ant silpnos ugnies, kol išvirs rutuliukai. Na štai ir sriubytė išvirta.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą