5 vištos kulšelių
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kt. žolelių pasirinktinai
Glazūrai:
3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto
Česnaką susmulkiname. Sumaišome su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtriname kulšeles, dedame į kepimo skardą ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.
Sumaišome visus glazūros ingridientus. Maišome, kol ištirps cukrus (galima pilti šiltą sviestą, tuomet cukrus greičiau ištirps). Aptepame šia glazūra (pasiliekame truputį aptepimui kepimo metu) konditeriniu teptuku kulšeles ir kepame 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda. Kepimo metu dar kelis kartus aptepame mėsą likusia glazūra, arba ta, kuri nutekėjus kepimo formoje. Skanaus!
3-4 skiltelės česnako
2 v.š. minkšto sviesto
druskos
pipirų
baziliko, rozmarino, čiobrelių arba kt. žolelių pasirinktinai
Glazūrai:
3 v.š. išspaustų apelsinų sulčių
1 v.š. garstyčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. ištirpinto sviesto
Česnaką susmulkiname. Sumaišome su druska, pipirais, prieskoniais, sviestu. Šiuo mišiniu įtriname kulšeles, dedame į kepimo skardą ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.
Sumaišome visus glazūros ingridientus. Maišome, kol ištirps cukrus (galima pilti šiltą sviestą, tuomet cukrus greičiau ištirps). Aptepame šia glazūra (pasiliekame truputį aptepimui kepimo metu) konditeriniu teptuku kulšeles ir kepame 190° C orkaitėje kol gražiai apskrunda. Kepimo metu dar kelis kartus aptepame mėsą likusia glazūra, arba ta, kuri nutekėjus kepimo formoje. Skanaus!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą