2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Ežiukai, birbyzai, briedukai

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :D Vienur juos vadina vienaip, kitur kitaip. Bet galiausiai tai skanus dalykas, kurį dažnai valgydavau vaikystėj. Pasirodo mano zuikis irgi juos mėgsta. 

Atradau šiek tiek patobulintus, ir išbandžiau :)


Taigi reikės:

2 stiklinių miltų
truputėlio vandens
100 gr. varškės
žiupsnelio druskos


Iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkome kietoką tešlą.

Iškočiojame piršto storumo lazdeles. Jas supjaustome 3-4cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją pusę braukiam. Gausis tokie spygliukai.

Pagamintus ežiukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min.

Išvirus išgriebiame, nuvarviname, sudedame į lėkštę. Užpilame lydyto sviesto ir grietinės mišinį. Didesniems vaikams ar suaugusiems galima uždėti spirgų padažo su grietine.  

Skanaus :)



Receptuką radau čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails