Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :D Vienur juos vadina vienaip, kitur kitaip. Bet galiausiai tai skanus dalykas, kurį dažnai valgydavau vaikystėj. Pasirodo mano zuikis irgi juos mėgsta.
Atradau šiek tiek patobulintus, ir išbandžiau :)
Taigi reikės:
2 stiklinių miltų
truputėlio vandens
100 gr. varškės
žiupsnelio druskos
Iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkome kietoką tešlą.
Iškočiojame piršto storumo lazdeles. Jas supjaustome 3-4cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją pusę braukiam. Gausis tokie spygliukai.
Pagamintus ežiukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min.
Išvirus išgriebiame, nuvarviname, sudedame į lėkštę. Užpilame lydyto sviesto ir grietinės mišinį. Didesniems vaikams ar suaugusiems galima uždėti spirgų padažo su grietine.
Skanaus :)
Receptuką radau čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą