Jums prireiks :
500 g. miltų ( 405 D )
50 g. cukraus
0,5 ( puse) arbatinio šaukštelio druskos
40 g. margarino
2 kiaušinio tryniai
125 ml. drungno pieno
125 ml. drungno vandens
20 g. šviežių mielių .
Mieles pakildiname piene ir vandeny ( sumaišytame kartu su 2 arb. šaukšteliais cukraus)
Miltus sumaišote su cukrumi ir druska .
Idedame trynius ir ištirpintą margariną .
Supilame pakildintas mieles .
Užminkote tešlą ( minkome apie 5 min.)
Tešla lipni ir turi būti minkštoka .
Dedame ją į dubenėlį , pridengiame švariu rankšluostuku ir kildiname virtuvėje apie 30 min. ( ji pakyla gan smarkiai ) .
Stalą pasibarstome miltais ( truputį ) , iškočiojame iš tešlos lakštą 1 cm. storio .
Su norimo dydžio stikline ( puoduku ) išspaudžiame apskritimus , jų vidurį su dar mažesniu apskritimu išspaudžiame ( aš išspaudžiau su antgaliu kremui spausti ) .
Baronkikes padedame ant miltais pabarstytos lentos ir pakildiname, apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę ipilame aliejaus ir ikaitiname, metame baronkikes ( jos laaaaaabai greitai apkepa ) ir apverdame iš abiejų pusiu, ( patarsiu ugnį primažinti ) .
Apvoliojame cukruje ......
www.supermama.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą