2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Hokkaido - Japoniška pieniška duona

Reikės:

540gr.miltų 550tip.
60gr. miltų 405tip.
250gr.šviežio pieno
30gr. sauso pieno miltelių
150gr. 30% grietinėlės
1 kiaušinis
80gr.cukraus
10gr. druskos
7-10gr.sausų mielių(aš dėjau 8gr.)
Piene ištirpdyti mieles. Visus ingredientus sumaišyti ir minkyti 20-25min. (jei su kombainu, tai 4min. mažiausiu greičiu ir 10-12 vidutiniu greičiu). Uždengti plėvele ir padėti kamb. temp. kilti 1,5 valandos.
Pabarstyti darb. paviršių miltais, išversti masę, paminkyti truputį, padalinti į 4 lygias dalis, padaryti rutuliukus ir palikti uždengus plėvele 20min. dar bręsti. Iškočioti liežuvius, ilgiu pagal turimą formą, ir susukti į volelius.Formą sutepti sviestu ir sudėti volelius (sujungimus į apačią), arba įtiesti kep. popierių. Įvilkti į poliet. maišelį ir palikti kilti 1,5-2val. Pakilus, patepti kiaušinio ir tr. pieno mišiniu. Orkaitę įkaitinti iki 175 temp. kepti ant apatinės lentynos 40 min.


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails