Reikės:
200 g sviesto ne mažiau 82 proc. riebumo (kambario temperatūros),
100 g cukraus,
1 didelis kiaušinis,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
280 g miltų,
pusę puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado,
žiupsnelio druskos,
vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, bei šokolado gabalėlius. Viską gerai išminkyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą ir įvyniojus į maistinę plėvelę, įdėti 10 min. į šaldiklį.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą supjaustyti nestorais ritinėliais. Dėti į kepimo skardą, paliekant tarpelius, nes sausainėliai plečiasi. Kepti 10-15 min. kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Recepto šaltinis SM.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą