8 silkių filė (iš tų silkių, kur iš bačkos). Galima ir truputį daugiau…
6 salotinių arba paprastų svogūnų
4 vidutinio dydžio morkų
Kelių krapų šakelių
Marinatui:
300 ml balto vyno acto
200 ml vandens
6-7 šaukštų cukraus
poros lauro lapų
5-6 gvazdikėlių
kelių visokių pipirų (baltų, kvapiųjų, juodų)
kelių grūdelių kalendros
Kaip paruošti:
1. Svogūnus nulupame ir supjaustome.
2. Nulupame ir supjaustome morkas.
3. Supjaustome silkę.
4. Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.
5. Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs.
6. Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.
7. Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų iš rasalo išgriebtų, tada vėl silkės ir t. t.
8. Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.
Recepto šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą