2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Plombyras



Vėl ledai ledai ledai, kai tokie karščiai, tai tik jų ir norisi :)

Irmos bloge aptikau plombyro su trešnėmis receptą ir iškart išmėginau. Tik aš ledų aparato neturiu, tai gaminau ir be jo, ilgėliau šaldyti teko. 

Taigi reikės:

400 g grietinėlės (35 % riebumo)
4 kiaušinių
150 g cukraus
vaninilio cukraus arba vanilės esencijos

Trynius atskirti nuo baltymų ir juos gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jei turite vanilės esencijos- dar geriau) iki purios masės. Supilti grietinėlę į indą aukštomis sienelėmis (kad neaptaškytų sienų) ir išplakti iki standžios masės.

Iki standžių putų išplakti likusius baltymus (kad geriau plaktųsi galima įberti mažytį žiupsnelį smulkios druskos).

Viską (trynius, baltymus ir grietinėlę) išmaišyti iki vientisos masės. Sukrėsti į ledų gaminimo aparatą ir palikti šaldyti 30 min, sušalusią masę sudėti į indą ir pastatyti į šaldymo kamerą labiau "prisirpti".

Galima užpilti uogų, vaisių smulkintų, sirupo ar tirpinto šokolado, riešutų, karamelės, na ko tik širdis geidžia :)

Skanaus! Ledai tikrai kaip senovinis plombyras!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails