Šis receptas taip pat iš B. Nicholson knygos.
Reikės:
500 g maltos kiaulienos,
1/4 šaukšt. džiovintų čiobrelių,
1/4 šaukšt. maltų lauro lapų,
1 šaukšt. kmynų,
1 kiaušinis,
2 riekės baltos duonos,
1 svogūnas,
druskos, juodųjų pipirų.
Padažui:
25 g sviesto,
1 kupinas šaukštas miltų,
250 ml pieno,
1 sauja smulkintų šviežių krapų, petražolių,
druskos, truputis muskato riešuto,
1 šaukštas grietinės.
Faršą sumaišome su prieskoniais. Įmušame kiaušinį. Baltos duonos riekes pamerkiame į vandenį. Išbrinkus, nuspaudžiame ir minkštimą dedame ant mėsos.
Svogūną smulkiai supjaustome. Dedame ant mėsos. Įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
Iš mėsos formuojame golfo kamuoliuko dydžio kukulius. Deda vieną šalia kito į garų indą ir verdame 30-40 min.
Ruošiame padažą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame šaukštą miltų, pamaišome, kad susidarytų košelė. Supilame pieną ir maišome, kol padažas sutirštėja. Įdedame krapų, petražolių, įberiame druskos ir patarkuojame truputėlį muskato riešuto. Prieš valgydami įmaišome šaukštą grietinės.
Užpilame ant kotletukų ir valgome su bulvėmis bei daržovėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą