Braškinis šerbetas pagal Beatą Nicholson iš jos knygos "Beatos virtuvė".
Reikės:
300 g cukraus,
250 ml vandens,
500 g braškių,
4 žaliosios citrinos.
Išverdame cukraus sirupą: cukrų beriame į puodelį, užpilame vandens ir kaitiname, kol užverda. Cukraus dedame 50 g daugiau, nei yra vandens.
Braškes sutriname.
Sirupą sumaišome su uogų tyrele ir įspaudžiame citrinų sulčių.
Supilame viską į plokščią plastikinį indą ir leidžiame atvėsti. Kai masė bus drungna, dedame į šaldiklį užšalti. Maždaug po 3 valandų, ištraukiame jau bešąlančią masę ir sumaigome šakute.
Šerbetą gaminau iš vakaro. Kelis sykius permaišiau šakute bestengstančią masę. Kitą dieną skanavome :) Tokiems karščiams kaip tik tinka valgyti šį šerbetą.
Gaila, kad braškių sezonas jau pasibaigė... Bet galima ir su kitomis uogomis pasigaminti, tik cukraus daugiau ar mažiau dėti reikia. Reikės pabandyti pasigaminti arbūzinį šerbetą, turėtų būti super gaivus ;)
Skanaus!
Originalus receptas čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą