2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Trapios tešlos pyragas su karamelizuotas graikiniais riešutais



Kviečiu išmėginti labai skanų pyragą!

Tešlai reikės:

- kiaušinio trynys,

- 60 g cukraus,

- 75 g sviesto,

- 3 šaukštai grietinėlės,

- 150 g miltų,

- ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių.


Įdarui:

- 200 g graikinių riešutų,

- 70 g sviesto,

- 100 g cukraus,

- 100 ml grietinėlės,

- 4-5 šaukštai abrikosų džemo.


Dubenyje kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi, įmaišyti sviestą, grietinę, miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą ir valandą laikyti šaldytuve.

Graikinius riešutus sukapoti. Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje, suberti cukrų ir kepinti, kol jis pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tada supilti grietinėlę ir pavirti minutę. Suberti riešutus ir gerai šmaišyti, kad pasidengtų karamele.

Tešlą plonai iškočioti, įkloti į skardą, pašauti į įkaitntą orkaitę ir kepti 10 min. Ištraukti, aptepti abrikosų džemu, ant viršaus sudėti riešutų masę ir išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje dar 10 min.

Skanaus!


Šaltinis: Žurnalas "Žmonės" Nr. 14 2009-04-02

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails