Turbūt nemažai kam yra likę kiaušinių nuo Velykų ar Atvėlykio. Tad galima juos sunaudoti išsikepant Škotiškus kiaušinukus. Galite vaikams vietoj paprasto kiaušinio, išvirti putpelės kiaušinį, manau rutuliukai visai patiktų vaikams.
6 porcijoms reikės:
kietai virtų kiaušinių,
450 g kiaulenos faršo,
1 arb. šaukštelis druskos,
1 arb. šaukštelis mairūno,
1 arb. šaukštelis šviežių čiobrelių,
juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato,
1 arb. šaukštelis maltos kalendros,
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų,
1 kiaušinis,
20 g džiūvėsėlių,
6 kietai virti kiaušiniai,
aliejaus kepimui
Į faršą sudėkite prieskonius, druską, pipirus. Gerai išmaišykite. Faršas turi būt riebokas ir šviežias, kitaip jis "nušliauž" nuo kiaušinio.
Į dubenėlį įpilkite miltus.
Kitame indelyje išplakite kiaušinį arba kiaušinio baltymus.
Į trečią dubenėlį įpilkite džiūvėsėlius.
Faršą padalinkite į 6 dalis. Vieną dalį faršo uždėkite ant gabalėlio maistinės plėvelės ir suplokite į blynelį. Kiaušinį apvoliokite miltuose, dėkite į blynelio centrą ir faršu apklijuokite kiaušinį. Turite gauti rutuliuką. Tokiu būdu paruoškite likusius kiaušinius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus turi būti daug, apie 3 cm.
Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose, poto kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštame aliejuje.
Patiekti su mėgiamom salotom.
Skanaus!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą