2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Škotiški kiaušiniai



Turbūt nemažai kam yra likę kiaušinių nuo Velykų ar Atvėlykio. Tad galima juos sunaudoti išsikepant Škotiškus kiaušinukus. Galite vaikams vietoj paprasto kiaušinio, išvirti putpelės kiaušinį, manau rutuliukai visai patiktų vaikams.

6 porcijoms reikės:

kietai virtų kiaušinių,

450 g kiaulenos faršo,

1 arb. šaukštelis druskos,

1 arb. šaukštelis mairūno,

1 arb. šaukštelis šviežių čiobrelių,

juodųjų pipirų,

tarkuoto muskato,

1 arb. šaukštelis maltos kalendros,

2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų,

1 kiaušinis,

20 g džiūvėsėlių,

6 kietai virti kiaušiniai,

aliejaus kepimui


Į faršą sudėkite prieskonius, druską, pipirus. Gerai išmaišykite. Faršas turi būt riebokas ir šviežias, kitaip jis "nušliauž" nuo kiaušinio.
Į dubenėlį įpilkite miltus.

Kitame indelyje išplakite kiaušinį arba kiaušinio baltymus.

Į trečią dubenėlį įpilkite džiūvėsėlius.

Faršą padalinkite į 6 dalis. Vieną dalį faršo uždėkite ant gabalėlio maistinės plėvelės ir suplokite į blynelį. Kiaušinį apvoliokite miltuose, dėkite į blynelio centrą ir faršu apklijuokite kiaušinį.  Turite gauti rutuliuką. Tokiu būdu paruoškite likusius kiaušinius. 

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus turi būti daug, apie 3 cm.

Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose, poto kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite karštame aliejuje. 
 
Patiekti su mėgiamom salotom.


Skanaus!


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails