![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8FpERbPB83GETRxJ0PcRvsowMoorO-j-WhACvp4yvlpDF1pmubHOqSX97H5pMrHshwOoaIA0ElH0vuxkZbjBDuD0qXOy63ZCGeOlDMb3ZBlnL0AsfVYrEcJM9fN_FMzTQVrcxKS2r1Kg/s400/kukuliai.jpg)
Reikės:
- 500 g maltos kalakutienos;
- 1 a.š. pjaustytų šviežių čiobrelių;
- 60 g tarkuoto parmezano sūrio (tarkuoto bulvine tarka);
- 60 g šviežios baltos duonos trupinių;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukšto grietinės
- Druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- 200 ml grietinėlės;
- 2 š. sviesto ar aliejaus;
- ½ -1 š. garstyčių (pagal receptą reikėjo naudoti Dižono garstyčias, bet kadangi tokių neturėjau, tai naudojau paprastas prancūziškas, ir jos kuo puikiausiai tiko);
- 4 skiltelės česnako;
- 1 škšt miltų
- pipirų, druskos.
Kukuliams skirtus produktus gerai išmaišyti, formuoti kukuliukus (vėlgi, pagal receptą reikėjo formuoti graikinio riešuto dydžio, bet aš dariau truputį didesnius, nes labai jau tingėjau ilgai terliotis) ir apkepti aliejuje. Išgriebus sudėti ant vienkartinių rankšluosčių.
Česnaką smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, kai suminkštėja, pabarstyti miltais, pamaišyti kelias sekundes, sudėti garstyčias ir maišant po truputį pilti grietinėlę. Įberti pipirų, druskos, sudėti kukulius. Užvirus pavirti 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Receptą radau čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą