2010 m. sausio 26 d., antradienis

Lazanija




Lazanija iš Beatos Nickolson knygos "Beatos virtuvė"

Reikės:

5 lakštai  

700 g faršo

skardinė pomidorų

1 morka, 1 svogūnas, česnakas, cukinijos kelios riekelės

prieskoniai, daug raudonelio, baziliko.

Padažui:

2 šaukštai miltų,

400 g pieno

šaukštas sviesto.

Faršą pakepinti. Pakepinti ant sviesto daržoves, tuomet viską supilti į puodą, skardinę pomidorų, prieskonių ir viską patroškinti kol išgaruos sultys.

Pasigaminame bešamelio padazą: sviestą ištirpinti keptuvėje, tuomet suberti miltus ir pieną, maišyti kol sutirštės.

Į indo dugną dedam sluoksnį faršo ir daržovių tyrės, tuomet lakštus, ant jų vėl faršą ir bešamelio padažą. Sluoksniuojam. Paskutinis sluoksnis: faršas ir padažas. Ant viršaus užbarstome sūrio.

Kepti 40 min 180 laipsnių temp.

Skanaus!

Labai skanu, tik aš cukinijos nedėjau, vietoj jos dėjau dar vieną morką. Ir pyliau šiek tiek pomidorų padažo.

2 komentarai:

  1. labai skanu :) padariau tai labai skaniai gavosi :) darysiu ne karta:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanu.Tik as vietoj cukinijos dejau pievagrybiu.Dieviskas skonis!!!!:-)))Beja tai mano pirmoji lazanija kuria gaminau,bet ne paskutine.:-))))Aciu jums labai labai!!!!!:-)))))

    AtsakytiPanaikinti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails