2009 m. liepos 31 d., penktadienis

Varskes sureliai



Jums reikės:
1 pakelis varškės
cukraus
želatinos
grietinėlės (bet tikrai galima ir be jos)
uogienės, uogų ar kt. (aš gaminau su uogiene. Kitą sykį išbandysiu su džiovintais vaisiais, pvz. vyšniomis ar did. razinomis)


Suplakiau/sutryniau varškę, cukrų ir ~80-100 l grietinėlės. Manau, ir kitą kartą išbandysiu, kad galima nepilti grietinėlės. Paruošiau želatiną (vandeniu užpyliau neaiškų kiekį želatinos :) na gal pora šaukštų), palaukiau gal kokias 10 min., ir ištirpinau mikrobangų krosnelėje). Paruoštą želatiną supyliau į varškės masę (kadangi nepagailėjau vandens, tirpindama želatiną, gavosi gan skysta masė. Tad grietinėlės vaidmuo nebebuvo reikšmingas (bet ji jau buvo suplakta)).


Paruoštą masę arb. šaukštuku supyliau į formytes (maždaug iki pusės). Įdėjau uogienės. ir vėl užpyliau varškės mase iki kraštų. Sustingo gan greitai (jei skubu, galima įdėti į šaldiklį 15-20 min.), bet palikau ilgesniam laikui.

http://valentinostw.files.wordpress.com/2008/11/varskes-surelis-2.jpg

Saltinis http://valentinostw.wordpress.com/2008/11/25/tupperware-silikono-forma-varskes-sureliai/


Išbandžiau ir aš sūrelius. Išėjo 6 dideli sūreliai-rožytės iš viso kiekio. Labai skanūs. Aš dar dėjau Selga sausainių šokoladinių kelis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails