2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Įdaryta cukinija

Reikia:
mažųjų cukinijų
faršo
morkų arba džiovintų pomidorų
svogūno
česnako
chilli pipiriuko
kiaušinio
prieskonių
pomidoro

sūrio


Cukinijas perpjaunam pusiau, išskrobiam vidų, kartais dedu į faršą. Pasiruošiam įdarą: pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, sudedam faršą ir arba tarkuotas mokas arba smulkintus džiovintus pomidorus (pomidorų kepinti nereikia, sudėti į paruoštą įdarą), viską pakepinti, sudėti priekonius – druską, pipirųs, baziliją, raudonėlį, smulkintą chilli pipiriuką. Kai atvėsta įdaras įmušti kiaušinį, viską gerai išmaišyti ir sudėti į išskrobtas cukinijas.

Ant viršaus sudedam pomidoro griežinėlius.

dedam į orkaitę kokiom 15 min. Vėliau užbarstom tarkuotu sūriu ir dar pakepam keletą minučių.

Patiekiam su mėgstamu padažu. Aš darau 2 padažus šiam patiekalui.

1. Išspaudžiu česnaką, susmulkinu krapus ir sumaišau su majonezu+jogurtu.

2. Išspaudžiu česnaką, susmulkinu krapus, sublenderiuoju pomidorą ir sumaišau su grietine+majonezu.


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails