2011 m. liepos 22 d., penktadienis

PLOVAS

4 maišeliai plikytų ryžių
500 gr. mėsos
3 vidutinės morkos
didelė česnako galva
2 svogūnai
šaukštas grūdėtų garstyčių
3-4 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, petražolės, raudonos paprikos miltelių
aliejaus

Pirmiausia išverdame ryžius.
Į verdantį vandenį sudedame maišelius ir verdame lygiai 10 min. Viskas juos išimame ir leidžiame nuvarvėti.
Mėsą supjaustome mažais kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies, kepame neilgai, vis maišydami, kol ant mėsos susidarys apkepusi plutelė apie 5 min. Vidus mėsos turi būt žalokas, tik paviršius apskrudęs.
Išimame mėsą, tuomet keptuvėje pakepiname svogūną, dedame per puse perpjautą česnaką, ir tarkuotas morkas, viską gražiai apskrudiname iki auksinės spalvos.
Imame skardą ir storasienį puodą kurį galima naudoti orkaitėje ir dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius, viską gerai permaišome. Ir statome į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę maždaug 20 min.


Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails