2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Tarybinis batonas

500 g miltų
260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1 1/3 a.š. druskos
1 1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto

Aptepimui galite imti kiaušinio trynio ir pieno mišinį, ar kiaušinio trynio ir aliejaus mišinį.  


Mieles išsitirpinti vandenyje ir palikti minutę kitą kol pasiruošime visa kita.

Miltus susiberti kartu su druska bei cukrumi į didesnį dubenėlį. Į šiuos sausus produktus supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. Aš tai dariau kombaino pagalba. Po minutės sudėjau gabaliukais pjaustytą sviestą ir užminkiau tešlą. Tai truko ~ 10 min. Suformavau kamuoliuką ir padėjus šiltai leidau 40 min "pailsėti".

Išsiėmiau tešlą ir gerai karts nuo karto "trenkdama" ant stalo ją išminkiau ir jau formavau batoną, kurį vėl uždengus rankšluostėliu palikau šiltai kilti. Man užtruko ~50 min. Bet čia priklauso nuo šilumos ;) Pakilusį aptepiau grietinėle, įpjoviau kelis kartus ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę 30-35 min. Skanaus!


Originalas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails