2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Javainių batonėliai


Labai mėgstu javainių batonėlius, tad kaipgi nepabandysi pasigaminti jų namie ;) Kaip gerai, bus kur sunaudoti "miuslius", o tai niekas jų nebevalgo...

Receptuką aptikau šiame bloge ir puoliau iškart gaminti :D

Taigi reikės:

3 stiklinės dribsnių  
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais. 

Skanaus!


Dribsnius pirkau iškart su džiovintais vaisiais, tad papildomai tik įpjausčiau džiovintų kriaušių saujelę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails