2010 m. balandžio 21 d., trečiadienis

Naminis jogurtas

Jums reikės:
1 l pieno

125 g jogurto be priedų (Bios arba Dobilas)


Pieną pakaitiname iki 40 laipsnių. Aš naudojau pieną iš aparato, tad jį užviriau ir poto palikau, kad atvėstų. Pienas tinkamas, kai įkišus pirštą jį galima išlaikyti kelias sekundes. Į pieną ssupilti jogurto induką. Išmaišyti. Supilti kokį induką su dangteliu. 


Į puodą įpyliau verdančo vandens, ant puodo uždėjau garpuodį, o į garpuodį įdėjau induką su pienu ir jogurtu. Uždengiau dangčiu ir palikau per naktį. Ryte jogurtas jau buvo pagamintas. Įsidedam uogų ar cukraus ir skanaujam. Aš turėjau koncervuotų persikų, tai įpjausčiau ir jų. Gavosi toks pats jogurtas, kaip ir parduotuvėj, tik be jokių priedų. 


Galite 125 ml jogurto atsidėti šaldytuvan ir kitą kartą vėl pasigaminti jogurto.


Skanaus!


Receptuką radau Supermama forume.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails