2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai su šokoladu




Šie sausainiukai puikiai tiks netikėtai apsilankiusiems svečiams, greitai paruošiami, o ir reikiamų produktų beveik visada būna namie. 

Reikės:

100g balto šokolado supjaustyto gabalėliais (naudojau juodąjį šokoladą su lazdyno riešutais)

2 saujos riešutų (recepte nurodyta pekanai, bet aš turėjau tik lazdyno riešutų, tai panaudojau juos) 

120 g sviesto

150 g rudo cukraus (jei rudo nėra baltas tiks)  (naudojau baltąjį)

1 kiaušinis

150 g miltų

2 kupini šaukštai tamsios geros kakavos

1/2 arbatinio škšt kepimo miltelių

vanilės cukraus arba ekstrakto

sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Į sviesto ir cukraus masę dėti kakavą, miltus su kepimo milteliais, riešutus ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišyti. Tešla turėtų išeiti tiršta, beveik nedrimbanti nuo šaukšto. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir dėti tešlą ant jos. Vienas kupinas arbatinis šaukštelis. jie atrodys tokie - nei šiokie, nei tokie.... tortukai netvarkingi, bet kepant 'išsileis' . kepti karštoje orkaitėje 180-200 C apie 10- 15 minučių. Išimti ant grotelių ir atvėsinti, tik išėmus iš orkaitės, jie gali pasirodyti per minkšti, lyg būtų neiškepę, bet čia tik apgaulė, nes kai atauš, sukietės....

Aš dėjau šiek tiek daugiau kakavos, tad masė buvo šiek tiek tirštesnė, buvo galima ranka formuoti rutuliukus. Tad dėjau į skardą rutuliukus, ir jie neišsileido į blyniukus. Labai skanūs sausainiukai.

Šaltinis čia.

1 komentaras:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails