Reikės:
2 nemažų svogūnų (būtent šį ingridientą patariu bet kokių atvėju palikti,nes labai įtakoja skonį)
1 indelio konservuotų žirnelių su morkomis (aš naudojau šaldytų daržovių mišinį)
1 stiklinės ryžių
1,5 stiklinės verdančio vandens
prieskonių kokių mėgstat (patarčiau dėti daugiau prieskoninių žolelių..kitaip ryžiai bus prėski)
4 kulšelės pamarinuotos jūsų mėgstamiausiose prieskoniuose (palaikyti marinate bent porą valandų)
procesas:
gilią kepimo formą išklojam folija.
svogūnus pakepinam ir sudedam į formos dugną. Ant viršaus - daržovės, paskui ryžiai (geriausiai tipo plykitų,nes jie išlieka birūs ). Apibarstom prieskoniais ir druska, užpilam vandeniu. Ant viršaus - kulšelės.
svarbiausia dalis: uždengiam folija ir kepam 2 valandas aukštoje temperatūroje (apie 220 C). Likus 20 min. iki kepimo pabaigos, nuimti foliją, kad apskrustų. Aš kepiau formoje su dangčiu, tai folijos visai nedėjau. Ir dangtį nuėmiau tik likus 10 min. iki kepimo pabaigos, bet ir taip jau buvo apskrudus vištytė. Labai skanu ir paprasta.
Šaltinis: www.supermama.lt www.kuking.ru
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą